Antallet af danskere med for højt BMI er stigende

Det er ikke nogen hemmelighed at danskerne i det store perspektiv generelt er et ultra-sundt folkefærd på mange parametre. Det kan være grundet mange ting. Vi er et meget rigt og lykkeligt land, og sund mad koster ikke en formue. Det viser sig dog at de sunde vaner er ved at gå i den forkerte retning, da flere og flere danskere ligger med et for højt BMI, hvilket forårsager overvægtighed. Det kan igen skyldes flere ting, men helt uden at undersøge det nærmere kan man med sikkerhed konkludere, at de to primære årsager til dette er manglende sund kost og motion. Byens grønttorv kan være med til at starte en sundere livsstil med flere grøntsager og frugt.

Sunde snacks skal ændre danskernes kostvaner

En af de sundhedsskadelige vaner som langt størstedelen af befolkningen kan nikke genkendende til, er lysten til hele tiden at spise snacks. Og når man siger snacks, så er det typisk usunde snacks fyldt med fedt og/eller sukker og andre ting som man helst skal indtage i moderate mængder. Snacklysten kan for mange opstå ved at man får lyst til at trøstespise, fordi man er udmattet, umotiveret eller ked af noget. Det kan også være et hurtigt energiboost. På mange arbejdspladser har man kageordninger, hvilket i og for sig er helt fint. Problemet er bare at det ofte bliver en vane, fremfor en ting man gør når noget skal fejres. På mange arbejdspladser har man snacks som chokolade, vingummier eller kager i pausen som medarbejderne fristes til at tage. Det er en sød tanke, men kan også være starten på en usund løbebane for folk der er let tilbøjelige til at blive afhængige. Byens grønttorv er en dansk leverandør af firmafrugt og grøntsager, og ønsker at erstatte de usunde snacks i landets firmaer med flere grøntsager og frugt.

Det handler om vaneændring og starten på en sundere livsstil

Det kan for mange virke superkedeligt at skulle erstatte søde, saltede og fedtede madvare med tørre frugt og grøntsager. Sandheden er dog at mange ikke giver det en chance og undervurderer effekten af at erstatte de usunde vaner med noget bedre. Byens grønttorv kan udover at leverer til firmaer og andre arbejdspladser også levere til skoler og privatpersoner/familier. Udover at man får en frisk start på en livsstilsændring, så får man også gode råvare fra primært Danmark men også resten af verden.

Blogindlæg