Gode råd til vægttab

Gode råd til vægttab

Det kan til tider være svært, at smide de sidste kilo der sidder på sidebenene. Følelsen af, at uanset hvad du gør ikke virker, og nu står du som ét stort spørgsmålstegn – er der andet jeg kan gøre? Ja, det er der faktisk. Læs mere nedenfor, og få gode råd til at smide de overflødige kilo.

Vi har hørt det utallige gange – husk nu at drikke rigeligt med vand! Er der noget om snakken? Helt bestemt! At drikke vand igangsætter en masse forskellige processer i din krop, der bl.a. gør at din forbrænding bliver aktiveret, du får renset en masse ophobede toksiner ud af din krop og så nedsætter det faktisk også din sult – what’s not to like? Du kan også starte din dag med at drikke 1-2 glas vand, det hjælper dig med at blive hydreret efter en lang nat uden vand. Ud over at blive hydreret, giver det en meget bedre fordøjelse – det er en ren win-win situation. Husk nu at øge dit væskeindtag, når det er sommer og temperaturen får et nøk op ad celsius-skalaen, da kroppen mister mere væske når det er varmt.

Der findes flere metoder til vægttab og en af dem er at gå en tur. Gåture bidrager til mange positive ændringer i din krop. En gåtur kan forbrænde de sidste kalorier du har brug for at slippe af med, og en forbrænding af dine kalorier kan boostes yderligere ved at sætte tempoet op på gåturen. Ud over at det forbrænder flere kalorier, så fremtvinger det en øget svedproduktion, dine muskler bliver styrket – og så kan du altså med fordel sætte din favorit podcast på, og lytte til et afsnit på din gåtur.

En vigtig parameter indenfor vægttab, er din søvn. Mange tror at det sikkert er rigeligt med 6-7 timers søvn – dertil er svaret nej. For lidt eller for dårlig søvn, kan sættes i forbindelse med en del livsstilssygdomme samt et sværere vægttabsforløb. Husk derfor at få dine 8-9 timers nattesøvn, din krop vil elske dig for det og det samme vil du!

Sidst men ikke mindst er det lettere at holde styr på sit vægttab med en badevægt. En badevægt kan fås i mange forskellige varianter og med forskellige funktioner. Hertil kan der nævnes en helt simpel vægt, der kan holde styr på kiloene, mens den mere avancerede med både måling af fedtprocent, muskelmasse og væskemængde, kan give dig et mere retvisende billede af din krops tilstand.

For at opsummere, så kan et vægttab koges ned til nedenstående:

  • Drik rigeligt med vand
  • Bevæg dig mere
  • Sørg for at få en god nattesøvn, helst 8-9 timer
  • Hold styr på dit vægttab med en badevægt

Blogindlæg