Sådan slipper du af med fnat

Hudlidelser findes i mange former. Fnat er ud over eksem én af mest udbredte. Lidelsen ganske ufarlig men temmelig ubehagelig. Heldigvis kan lidelsen som de fleste andre hudlidelser nemt behandles. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad fnat er og på den typiske fnat behandling.

 

Hvad er fnat?

 

Fnat er en hudlidelse, der karakteriseres ved voldsom kløe. Fnat forårsages af bittesmå fnatmider, som graver gange i den øverste del af din hud, parrer sig og lægger æg. Derfor minder fnat lidt om lus. Fnatmider foretrækker som regel den hud, der er mellem dine fingre, ved dine albuer, armhuler, baller, kønsdele, knæhaser, fødder og vriste, men i princippet kan du få fnat overalt på kroppen. Hvis en fnat-infektion ikke behandles, vil den med tiden udvikle sig til synlige sår på huden. Og i modsætning til mange andre hudproblemer smitter denne lidelse. Derfor er det vigtigt, at du straks kommer i behandling, hvis du har fået fnat.

 

Hvordan behandles fnat?

 

Den væsentligste del af enhver fnat-behandling er påføringen af en creme, som særligt er udviklet til at kunne dræbe fnatmiderne. Da fnatmider både kan lægge æg på menneskers hud, i tøj og i møbler, er det vigtigt, at du sideløbende med din behandling grundigt rengør dine omgivelser. Ellers risikerer du nemlig at blive smittet igen, så snart du har gennemført behandlingen. Behandlingen bør gentages et par gange, og den creme, du skal bruge, kan købes på dit lokale apotek.

 

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

 

Hvis du har fået konstateret fnat, bør du strakt kontakte alle de mennesker, som du kan have smittet, eller som muligvis har smittet dig. Det gælder blandt andet dem, du bor sammen med, dem du har haft seksuel kontakt med, sovet med eller på anden vis har været i nærkontakt med. Er du hurtig nok til at informere dine nærmeste, kan I undgå, at disse når at smitte andre med fnat.

 

 

Blogindlæg