Kom i form med en racercykel  

Danskerne er et af de folkefærd i verden der cykler mest. Cyklen bliver brugt både til hverdag og i fritiden, og særligt til motion er racercyklen et populært valg. Racercykler kan i virkeligheden bruges til lidt af det hele, og er karakteriseret af lav vægt, stift stel og hurtige gearskift for maksimal fart. Cyklerne er hurtige, og bruges både til motion, konkurrence, og pendling over længere distancer. Med en god racercykel kan du nemt finde motivationen til at komme ud og træne, og du vil helt sikkert komme i dit livs form på rekordtid.

 

En racercykel er let, har smalle dæk og giver brugeren en sporty og aerodynamisk position på cyklen. Cyklerne er lavet til at give dig masser af fart og stivhed, så du kan tilbagelægge store afstande når du træder i pedalerne. Der findes racercykler i mange forskellige udgaver, så du ikke nødvendigvis er tvunget til at køre på en top-aggressiv model, men også kan få én der er mere fokuseret på at sikre brugeren den rette komfort. Du kan også altid justere på dæktrykket, hvis du ønsker mere komfort eller mere fart.

 

Nogle racercykler er i aluminium mens andre er i carbon. For de fleste begyndere vil en cykel af aluminium være mere end rigeligt. Materialet er let og stift, og koster ikke meget at lave, så cyklens pris heller ikke er for høj. Aluminum er det klassiske valg hvis du skal have din første racer. Her skal du hellere koncentrere dig om at vælge en model med den rette kvalitet af gear. De dyrere modeller er i carbon (eller kulfiber) er både lettere, stivere og mere komfortabel end aluminium. Til gengæld er de også en del dyrere. Udover stellet skal du være opmærksom på hvilket gear der sidder på cyklen. Kvaliteten af gearet kan variere meget fra model til model, og som begynder er det faktisk ofte hér du mærker den største forskel på de enkelte modeller.

 

Hvis du ikke før har kørt på racercykel er det en super idé at besøge en fysisk butik, hvor du har mulighed for at se og prøve flere forskellige modeller. Det kan være svært at vide, hvordan man skal sidde på en racer, hvis man ikke før har prøvet det. Det kan ekspedienterne i de store butikker heldigvis hjælpe dig med, så du er sikker på at finde den helt rigtige model til dig og dine behov.

 

Der findes masser af forskellige producenter, modeller og typer af racercykler, så det altid fint at bruge noget tid på at finde den helt rette. Uanset hvad du vælger kan du være sikker på at få masser af fart og vind i håret. Det bliver helt sikkert nemmere at komme ud og få trænet, og for de fleste betyder det, at de kommer i super form på ingen tid. Cykling på racercykel er hårdt men sjovt, og så kan du med fordel begynde at træne med andre, for at komme i endnu bedre form.

Blogindlæg