Rosacea og solcreme

Folk med rosacea har ofte problemer med sol. På sundhed.dk er dette en af de vigtigste faktorer der kan forværre rosacea.

Årsagen til at sollys kan være et problem for folk med rosacea, er at sollys får huden til at danne frie radikaler, som nedbryder kollagen i huden, hvilket gør huden slappere, men også betændt. Det er især skadeligt for rosacea hud.

Derfor er den generelle anbefaling altid at have solcreme på, når du skal ud – også om vinteren. Sol og D-vitamin. Du skal vide, at brug af solcreme reducerer kroppens naturligt dannede D-vitamin, og selv ved meget lave faktorer kan D-vitaminproduktionen falde dramatisk. Så det kan være en god idé at tage en høj faktor — en lav faktor giver ikke meget beskyttelse mod betændelse og hjælper ikke med D-vitamin. Du kan så tage D-vitamin året rundt som kosttilskud. Det kan være en rigtig god idé at se din læge og måle dit D-vitamin niveau. Så kan du og din læge beslutte, hvor meget du vil supplere hver dag.

Hvilken solcreme skal jeg vælge hvis jeg har rosacea?

Når du skal vælge en solcreme, er der flere faktorer, du skal huske på. Selvfølgelig er ingredienserne i cremen vigtige. Det er vigtigt, at denne creme er ligesom alle dine andre hudplejeprodukter til ultrafølsom, betændt hud. solfilter. Du skal også beslutte dig for, hvilken type solcreme der skal inkluderes. Der er to typer solcremer: kemiske og fysiske. Kemiske solcremer trænger ind i huden og reflekterer solens stråler derfra, så strålerne ikke trænger ind i hudens lag. Fysiske solfiltre er placeret på ydersiden af ​​huden, hvor de reflekterer solens stråler. I dag er brugen af ​​titaniumdioxid som fysisk solcreme kun lovligt i EU, og titaniumdioxid er den eneste fysiske solcreme, der er tilladt på Svanemærket. Fysiske solcremer er de mest skånsomme mod huden og kroppen. Problemet med fysiske solcremer er, at zinkoxid på UV-stråling danner frie radikaler og derfor ikke er optimalt for huden.

Når det kommer til naturlig solbeskyttelse, er det en fordel at være kvinde og opsat på makeup, da filteret nemt består af teint mineraler som mineralfoundation eller pudder, og dermed beskytter huden og fungerer som makeup. på samme tid.

Kemiske solcremer trænger ind i huden, og mange af dem stimulerer hormoner i huden og i kroppen. Nogle af dem er også skadelige for miljøet, og flere steder er det forbudt at bruge visse kemiske filtre i solcremer for at beskytte havmiljøet. Når kemiske filtre annonceres, omtales de ofte som organiske filtre for at skabe bedre associationer.

Vil du gerne lære mere om solcreme og rosacea, så kan du læse hele artiklen uforkortet her: Rosacea og solcreme

Maya Viksjø har skrevet artiklen, og skriver også på sin blog, mange andre interessante ting om rosacea. Du kan også på Maya’s anden hjemmeside finde hende probiotika, Perform Probiotics, som Maya selv anvender for at få bugt med sin rosacea.

Blogindlæg