Sådan kan du sørge for babys søvn

Det er særdeles vigtigt, at man får den mest naturlige mængde søvn. Og dette gælder alle aldre. Det er utroligt besværligt at vågne op til en ny dag og ikke føle sig frisk, fordi man har fået for lidt søvn. Derfor er det væsentligt, at man kan få ”batteriet” opladt med en god nattesøvn. Men endnu vigtigere er det, at de mindste får deres nødvendige mængder af søvn så de kan være friske og fyldt med glæde.

Som de fleste forældre ved, kan det være meget besværligt med en baby, som er træt på grund af for lidt søvn. Værst er det, hvis man selv er træt. Hertil er nogle gode råd til baby søvn – og dermed også din egen søvn.

Hvorfor er det vigtigt at man får tilstrækkelig søvn?

Søvnen er en meget vigtig del for trivslen og der kan være problematisk hvis man ikke får nok. For lidt søvn kan medføre generelt dårlig trivsel, forøget appetit og manglende koncentration. Det kan være ekstra besværligt, hvis du ofte skal køre bil.

Sådan kan du sørge for at få nok søvn

Det er vigtigt at du afsætter alt mellem 7 og 8 timer af til søvn. Sørg også for at det sted du sover, er behageligt for netop dig. Det er forskellig fra person til person, hvad der virker bedst men generelt er det sådan; Det gode sovested er mørkt, roligt og gerne en anelse køligt. Hvis det er nødvendigt, kan du sætte ørepropper i og bruge natbriller for at lukke lys og lyd ud.

En god måde at forberede dig selv på en god nat er at sætte en time af til at falde til ro. Sluk for elektronikken, og sæt noget stille musik på. Måske læs en god båd eller tag et varmt bad. Gør det til en vane sådan så du udvikler en stabil døgnrytme.

Gode råd til at den lille får den nødvendige søvn

Babyer i gennemsnit har brug for 15-16 timers søvn per dag hvilket også

indebærer deres lurer i løbet af dagen. Du kan som regel se på barnets opførsel,

om det har fået nok søvn. Hvis barnet er glad og vågen i dagtimerne, er det som regel et godt tegn. Derimod hvis barnet har svært ved at holde sig vågen og er meget irritabelt, så er det et tegn på for lidt søvn. Det er efterhånden basisviden, at babyer kan godt lide at blive vugget. Mange forældre tager deres baby i armene og vugger dem for at få dem til at sove. Men dette kan være trættende i længden. Du kan dertil prøve at investere i en slyngegynge. På den måde skal du ikke bekymre dig trætte arme. Du kan se mere her på https://membantu.dk/.

 

Blogindlæg